🇯🇵 Japonia.ro 🎌 Japonez.ro 🗻 MoshiMoshi.ro 🎴 Kyoto.ro 👺 Sapporo.roTokyo.ro

日本からのニュースをルーマニア語で

22.3 C
Tokyo
20.3 C
Kyoto
17.2 C
Sapporo
miercuri, 12 iunie 2024

Activele externe nete ale Japoniei au atins un nivel record în 2022 . Japonia este unul din cei mai mari creditori externi

TOKYO (Kyodo) – Soldul net al activelor externe al Japoniei a atins un record de 418,63 trilioane de yeni (3 trilioane de dolari) în 2022, în creștere cu 0,2% față de anul precedent, umflat de deprecierea bruscă a yenului, a anunțat vineri Ministerul de Finanțe.

Națiunea japoneză a rămas cel mai mare creditor al lumii pentru al 32-lea an consecutiv în termeni de yeni, chiar înaintea Germaniei care avea active externe nete de 389,05 trilioane de yeni și a Chinei cu 335,78 trilioane de yeni, potrivit datelor Fondului Monetar Internațional și altor instituții.

Activele externe deținute de guvernul japonez, companii și investitori individuali s-au situat la 1.338,24 trilioane de yeni, cel mai mare nivel înregistrat vreodată și marcând al 14-lea câștig anual consecutiv, în creștere cu 6,5%.

Yenul s-a prăbușit anul trecut față de alte valute importante, scăzând cu aproape 15% față de dolarul american, pe măsură ce traiectoria politicii monetare a băncii nationale Japoniei s-a îndepărtat de cea a Rezervei Federale a SUA, care, împreună cu alte bănci centrale, a intrat într-o creștere a ratei dobânzii.

/mainichi.jp/english/articles/

 

 

Latest articles

Related articles

Lasă un răspuns

spot_img

Descoperă mai multe la Moshi Moshi 🔴 もしもし | Japonia

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura