Ce este peștele fugu și de ce poți muri dacă nu e preparat corect Citeşte întreaga ştire: Ce este peștele fugu și de ce poți muri dacă nu e preparat corect

0
184

Peștele fugu este considerat o delicatesă japoneză, însă, în același timp, reprezintă și un pericol mortal dacă nu este pregătit corespunzător. Tocmai din acest motiv, peștele fugu poate fi servit doar în localuri în care bucătarii își asumă pregătirea lui în mod corect. Descoperă lucruri interesante despre peștele fugu.

Ce este peștele fugu și de ce este periculos pentru sănătate Fugu, sau peștele puffer, este considerat o delicatesă în Japonia. Acești pești sunt de fapt otrăvitori și pot fi serviți doar la restaurantele din Japonia, unde lucrează manipulatori calificați și certificați de fugu. Datorită acestui sistem gestionat în general de guvernul japonez, poți fi sigur că mănânci fugu preparat corespunzător. Există aproximativ 350 de tipuri de pești puffer în întreaga lume și aproximativ 35 de tipuri de fugu în mările din jurul Japoniei.

Multe tipuri de fugu sunt extrem de otrăvitoare. Se spune că otrava numită tetrodotoxină, cea care se găsește în peștele fugu, este de 1.000 de ori mai puternică decât cianura de potasiu. Zonele otrăvitoare variază în funcție de tipul de fugu, deci este extrem de periculos. Din acest motiv, există manipulatori de fugu calificați, care au abilitățile și cunoștințele potrivite.

Există aproximativ 22 de tipuri de fugu folosite pentru alimentație în Japonia. Peștele fugu este bogat în proteine și sărac în calorii și are mulți nutrienți, cum ar fi vitamine și minerale, făcându-le un aliment gustos, recomandat pentru frumusețe și sănătate. În Japonia, există o zicală potrivit căreia cineva „dorește să mănânce fugu, dar nu vrea să-și piardă viața” – „Fugu wa kuitashi inochi wa oshishi”, iar acest lucruri se spune cu referire la cineva care ezită să ia măsuri împotriva a ceva evident periculos.

 

Citeşte întreaga ştire: Ce este peștele fugu și de ce poți muri dacă nu e preparat corect

 

Lasă un răspuns