🇯🇵 Japonia.ro 🎌 Japonez.ro 🗻 MoshiMoshi.ro 🎴 Kyoto.ro 👺 Sapporo.roTokyo.ro

日本からのニュースをルーマニア語で

26.4 C
Tokyo
26.9 C
Kyoto
22 C
Sapporo
sâmbătă, 13 iulie 2024

În Japonia, un scandal politico-financiar „mătură” patru miniștri și amenință guvernul Kishida

Patru miniștri japonezi au demisionat joi, a doua zi după ce premierul Fumio Kishida și-a anunțat dorința de a confrunta vastul scandal de fraudă financiară din cadrul partidului său, ceea ce face și mai delicată situația politică a executivului, potrivit Liberation, citat de Rador Radio România.

„Persoana potrivită în poziția potrivită”: Prim-ministrul japonez Fumio Kishida a justificat în mod repetat alegerea colaboratorilor săi cu ocazia remanierii guvernamentale din septembrie. Trei luni mai târziu, patru miniștri și alți opt oficiali, inclusiv cinci viceminiștri și șeful biroului politic al Partidului Liberal Democrat (PLD), prezidat de Fumio Kishida, au fost de facto demiși. Probabil că lista nu este terminată. Motiv: toți sunt bănuiți că nu au declarat sume primite în numerar și în secret din fondurile „facțiunii Abe” din care fac parte în cadrul PLD.

https://www.hotnews.ro/stiri-international-26756718-japonia-scandal-politico-financiar-matura-patru-ministri-ameninta-guvernul-kishida.htm

 

Latest articles

Related articles

Lasă un răspuns

spot_img

Descoperă mai multe la Moshi Moshi 🔴 もしもし | Japonia

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura