🇯🇵 Japonia.ro 🎌 Japonez.ro 🗻 MoshiMoshi.ro 🎴 Kyoto.ro 👺 Sapporo.roTokyo.ro

日本からのニュースをルーマニア語で

28.6 C
Tokyo
27 C
Kyoto
13.5 C
Sapporo
vineri, 24 mai 2024

Inflația din Japonia depășește prognozele. Va fi acesta sfârșitul ratelor negative ale dobânzii?

Inflația de bază a prețurilor pentru consumator din Japonia a încetinit în ianuarie pentru a treia lună consecutiv, dar a depășit prognozele și s-a menținut la ținta băncii centrale de 2%, menținând așteptările că va încheia ratele negative de dobândă până în aprilie, potrivit Reuters.

Creșterea de 2,0% în indicele prețurilor de consum de bază (IPC) a fost mai lentă decât creșterea de 2,3% în decembrie, au arătat datele Ministerului Afacerilor Interne și Comunicațiilor, subliniind opinii ale analiștilor potrivit cărora inflația costurilor în scădere din importurile de mărfuri ar putea reduce presiunea costurilor de trai mai ridicate.

Cu toate acestea, creșterea a depășit prognozele medii de pe piață, care estimau o creștere de 1,8%, reconfirmând așteptările că firmele mari vor oferi majorări substanțiale de salarii în cadrul negocierilor salariale care vor avea loc în 13 martie și care ar urma să deschidă calea pentru Banca Japoniei (BOJ) de a încheia ratele negative ale dobânzii în luna martie sau în aprilie.

 

https://www.forbes.ro/inflatia-din-japonia-depaseste-prognozele-va-fi-acesta-sfarsitul-ratelor-negative-ale-dobanzii-377996

 

Latest articles

Related articles

Lasă un răspuns

spot_img

Descoperă mai multe la Moshi Moshi 🔴 もしもし | Japonia

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura