🇯🇵 Japonia.ro 🎌 Japonez.ro 🗻 MoshiMoshi.ro 🎴 Kyoto.ro 👺 Sapporo.roTokyo.ro

日本からのニュースをルーマニア語で

26.4 C
Tokyo
26.9 C
Kyoto
22 C
Sapporo
sâmbătă, 13 iulie 2024

Japonia face apel la ‘responsabilitatea’ Chinei, în pline tensiuni militare în Pacific

Japonia doreşte relaţii “constructive şi stabile” cu China şi îi cere Beijingului să se comporte în mod “responsabil”, a declarat prim-ministrul nipon Fumio Kishida, într-un interviu acordat joi media străine, printre care AFP, conform Agerpres.

Relaţiile dintre cele două ţări s-au deteriorat în ultimii ani. În decembrie anul trecut, Japonia a calificat China drept “provocare strategică fără precedent pentru pacea şi stabilitatea Japoniei”, anunţând totodată o revizuire majoră a politicii sale de securitate, în special prin mărirea cheltuielilor de apărare.

“Ne confruntăm cu mediul de securitate cel mai exigent şi cel mai complex de după război şi ceea ce trebuie să fie prioritar este, cred eu, o diplomaţie proactivă cu China”, a declarat Kishida în acest interviu, potrivit Agerpres.

Japonia doreşte o “relaţie constructivă şi stabilă” cu Beijingul, “ceea ce necesită eforturi de o parte şi de alta”, a spus Kishida “Vom continua să îndemnăm China să acţioneze în mod responsabil”, a adăugat el.

/www.stiripesurse.ro/

Latest articles

Related articles

Lasă un răspuns

spot_img

Descoperă mai multe la Moshi Moshi 🔴 もしもし | Japonia

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura