🇯🇵 Japonia.ro 🎌 Japonez.ro 🗻 MoshiMoshi.ro 🎴 Kyoto.ro 👺 Sapporo.roTokyo.ro

日本からのニュースをルーマニア語で

22.3 C
Tokyo
20.3 C
Kyoto
17.2 C
Sapporo
miercuri, 12 iunie 2024

Japonia neagă că ar fi pierdut secrete militare în urma unui atac cibernetic chinezesc

Japonia a susţinut marţi că nu a confirmat nicio scurgere de secrete militare către China, la câteva ore după ce un ziar american a afirmat că hackeri având legături cu Beijingul au pătruns în mod repetat în sistemele informatice nipone, informează agenţia EFE.

Purtătorul de cuvânt al guvernului japonez, Hirokazu Matsuno, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă uzuale, că guvernul său este „la curent cu informaţiile” publicate de ziarul american The Washington Post, dar s-a abţinut să ofere mai multe detalii „din cauza naturii problemei”.

„Nu am confirmat că vreo informaţie clasificată deţinută de Ministerul Apărării a fost divulgată din cauza unui atac cibernetic”, a declarat Matsuno, fără a da mai multe informaţii atunci când a fost întrebat despre acest subiect în timpul conferinţei.

Potrivit publicaţiei americane menţionate, care citează surse militare anonime, piraţi informatici militari având legături cu China ar fi pătruns în reţelele militare ale Japoniei şi ar fi accesat informaţii clasificate, de la planuri şi capacităţi militare la evaluări ale deficienţelor din domeniu.

/www.hotnews.ro/

Latest articles

Related articles

Lasă un răspuns

spot_img

Descoperă mai multe la Moshi Moshi 🔴 もしもし | Japonia

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura