🇯🇵 Japonia.ro 🎌 Japonez.ro 🗻 MoshiMoshi.ro 🎴 Kyoto.ro 👺 Sapporo.roTokyo.ro

日本からのニュースをルーマニア語で

22.3 C
Tokyo
20.3 C
Kyoto
17.2 C
Sapporo
miercuri, 12 iunie 2024

Japonia și marea slăbiciune a democrației

Japonia și marea slăbiciune a democrației. Dezvăluirea existenței „unor fonduri negre” în cadrul puternicului Partid Liberal Democrat de guvernământ se adaugă la neîncrederea generalizată a japonezilor în sistemul lor politic.

Stabilitatea politică din Japonia este surprinzătoare: Partidul Liberal-Democrat a fost la putere aproape continuu din 1955. Dar această stabilitate are un dezavantaj: ea ascunde o rețea de corupție care a fost dezvăluită publicului larg de o vastă anchetă, și care a dus la urmărire penală privind „fondurile ascunse” ale aleșilor, scrie Le Monde.

Scandaluri politice în Japonia

Criza emergentă este „una din cele care se întâmplă o dată pe generație”, subliniază analistul politic japonez Tobias Harris.

„Epurarea” a patru miniștri și a cinci viceminiștri implicați în scandal, petrecută la mijlocul lunii decembrie, accentuează nepopularitatea premierului Fumio Kishida. Aproape 80% dintre cei chestionați într-un sondaj al cotidianului Mainichi îl dezaprobă pe premier -președintele PLD. Kishida, lipsit de sprijin public, are șanse mici de a putea impune reforme. Iar potențialii săi succesori iau atitudine.

https://evz.ro/japonia-si-marea-slabiciune-a-democratiei.html

Latest articles

Related articles

Lasă un răspuns

spot_img

Descoperă mai multe la Moshi Moshi 🔴 もしもし | Japonia

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura