🇯🇵 Japonia.ro 🎌 Japonez.ro 🗻 MoshiMoshi.ro 🎴 Kyoto.ro 👺 Sapporo.roTokyo.ro

日本からのニュースをルーマニア語で

24.7 C
Tokyo
27.3 C
Kyoto
23.9 C
Sapporo
luni, 15 iulie 2024

Sora dictatorului nord-coreean Kim Jong Un evocă un ”nou viitor împreună” cu Japonia şi o vizită a premierului nipon la Phenian

Sora dictatorului nord-coreean Kim Jong Un, influenta Kim Yo Jong, dă asigurări joi că Nordul este dispus să-şi îmbunătăţească relaţiile cu Japonia şi evocă o invitaţie la Phenian a premierului japonez Fumio Kishida, relatează AFP, transmite News.ro.

Kim Yo Jong face aceste declaraţii după ce şeful Guvernului japonez Fumio Kishida declara săptămâna trecută că simte o ”nevoie puternică” de a modifica situaţia realaţiilor actuale între Japonia şi Coreea de Nord.

”Cred că nu există vreun motiv să nu considerăm pozitiv recentul său discurs, dacă el este motivat de intenţia reală de a se elibera cu curaj de obstacole din trecut”, apreciază ea într-un comunicat difuzat de agenţia oficială nord-coreeană de presă KCNA.

În opinia lui Kim Yo Jong, Coreea de Nord şi Japonia ”pot deschide un nou viitor împreună”, în funcţie de acţiunile pe care le va întreprinde Japonia, şi anume dacă va reuşi să dea pagina vechii probleme a răpirii unor cetăţeni japonezi de către nord-coreeni, în anii ’70 şi ’80.

Sora dictatorului nord-coreean Kim Jong Un evocă un ”nou viitor împreună” cu Japonia şi o vizită a premierului nipon la Phenian

 

Latest articles

Related articles

Lasă un răspuns

spot_img

Descoperă mai multe la Moshi Moshi 🔴 もしもし | Japonia

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura