🇯🇵 Japonia.ro 🎌 Japonez.ro 🗻 MoshiMoshi.ro 🎴 Kyoto.ro 👺 Sapporo.roTokyo.ro

日本からのニュースをルーマニア語で

26.4 C
Tokyo
26.9 C
Kyoto
22 C
Sapporo
sâmbătă, 13 iulie 2024

Toyota, cel mai mare producător auto din lume intră în cursa pentru Lună cu un rover cu echipaj uman

Toyota Motor intenționează să folosească tehnologia de celule de combustibil regenerativ pentru a alimenta un rover lunar cu echipaj uman, au declarat vineri directorii companiei, vorbind totodată de perspectiva utilizării în viitor a gheții de pe Lună ca sursă de energie, relatează Reuters.

Anunțul Toyota vine în contextul în care Japonia și-a intensificat ambițiile spațiale sub conducerea prim-ministrului Fumio Kishida. Țara insulară participă la programul Artemis al NASA și intenționează să aibă un astronaut pe stația spațială lunară numită Gateway, în a doua jumătate a acestui deceniu.

Toyota a colaborat cu agenția spațială a Japoniei din 2019 pentru a dezvolta roverul lunar cu echipaj uman pe care l-au numit Lunar Cruiser și pe care speră să îl plaseze pe Lună în 2029.

„În scopul de a desfășura cercetări pe termen lung și stabile pe suprafața Lunii, ne propunem să obținem diverse elemente pe loc, pe parcursul unui interval lung de timp” a declarat Ken Yamashita, șeful proiectelor de explorare lunară la Toyota.

science.hotnews.ro

Latest articles

Related articles

Lasă un răspuns

spot_img

Descoperă mai multe la Moshi Moshi 🔴 もしもし | Japonia

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura