🇯🇵 Japonia.ro 🎌 Japonez.ro 🗻 MoshiMoshi.ro 🎴 Kyoto.ro 👺 Sapporo.roTokyo.ro

日本からのニュースをルーマニア語で

26.9 C
Tokyo
26.9 C
Kyoto
22 C
Sapporo
sâmbătă, 13 iulie 2024

Japonia: Un lansator privat de satelit a explodat la decolare

Startup-ul Space One, cu sediul în Tokyo, a eșuat în tentativa de a deveni prima firmă privată din Japonia care să lanseze un satelit pe orbită, după ce racheta Kairos a fost cuprinsă de flăcări la doar câteva secunde după decolare, scrie presa niponă.

Kii Advanced & Instant Rocket System (Kairos) este prima rachetă orbitală privată japoneză, care folosește pentru lansare un centru spațial dedicat (amplasat în peninsula Kii, construit între 2019 și 2021), rachetă dezvoltată de compania Space One.
Kairos are 18 metri înălțime, 1.5 metri diametru și poate lansa 250 kilograme pe orbită terestră joasă (500 km altitudine, înclinație orbitală 33 de grade) sau 150 kilograme pe orbită terestră heliosincronă (500 km altitudine, înclinație orbitală 97 de grade). Este o rachetă de calibru mic, similară cu Electron, care are patru trepte: primele trei propulsate cu combustibil solid, iar ultima treaptă cu combustibil lichid.
Din păcate, lansarea inaugurală a rachetei (care a avut loc astăzi, la ora 02:01 UTC) s-a încheiat cu un eșec, racheta explodând la câteva secunde după desprinderea de rampa de lansare. Este prima lansare orbitală eșuată din acest an.
Sursa video: Dirg_rocketdyne (X)

Latest articles

Related articles

Lasă un răspuns

spot_img

Descoperă mai multe la Moshi Moshi 🔴 もしもし | Japonia

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura